Installatiebedrijven en ketenpartners

Bij Watel werken wij graag samen met installatiebedrijven en ICT partners om met elkaar het beste product voor de eindklant te realiseren. Dit kan onder regie van de hoofdaannemer of rechtstreeks met de eindklant. Wij geven advies en toetsen zowel bij het opleveren als bij installatie. Daarnaast geven wij nazorg.

Architecten

Een solide datanetwerk is de basis voor huisinstallaties bij nieuwbouw of grote verbouwingen, voor klimaat, veiligheid, energieverbruik, audio en video. Daarom is het raadzaam om zo vroeg mogelijk in het proces de wensen, eisen en hier uit voortvloeiende kabeltracés en technische ruimten bepaald te hebben. Dit voorkomt dure aanpassingen achteraf of bijvoorbeeld ontsiering van het gebouw door kabelgoten.

Ook bij woningbouw is het raadzaam om goed na te denken over de netwerkstructuur. Met de verbeterde wifi apparatuur, wordt het namelijk ook steeds drukker op de frequentieband en wordt het signaal meer gedempt door betonnen muren en hoge klasse geïsoleerde ramen.

De meeste providers vereisen degelijke coaxbekabeling of prefereren vaste utp bekabeling voor interactieve tv. Dit zijn dan ook aansluitingen die net zo standaard als de thermostaat en de rookmelder zouden moeten zijn.

Elektriciens en aannemers

Wanneer zich verstoringen voordoen in een coax-netwerk of databekabeling, kunt u hier al elektricien voor worden ingehuurd. Maar beschikt u dan ook over de specifieke kennis, meetapparatuur en aansluitmateriaal om de oorzaak van de verstoring te lokaliseren en op te lossen?

coax niveau meten watel

Soms is het duidelijk; kapotte kabels of slechte connectoren. Maar wat als alles in orde lijkt te zijn en de klant ervaart wel een verstoring? Wij helpen u graag. Ook voor advies voorafgaand aan de verbouwing. Welk type kabel, contactdozen, verdelers, switches kunt u als aannemer het beste gebruiken. Of wij kunnen van tevoren berekenen of het signaal wel voldoende is afhankelijk van de aansluitingen of dat versterkers noodzakelijk zijn en zo ja welk type en hoe in te regelen. Zo kan uw verbouwing, ook wat betreft databekabeling in één keer optimaal zijn.

coax connector slecht watel

ICT branche

Wij hebben ons gespecialiseerd in infrastructuur (buitenshuis), datanetwerken (binnenshuis), telecom en camerabeveiliging. Zodoende zijn wij in staat om de ideale omgeving te verzorgen zodat installateurs van werkplekken eenvoudig computers en printers kunnen aansluiten op het datanetwerk.

Deze werkzaamheden sluiten dus naadloos op elkaar aan en hierom werken wij graag samen met ICT bedrijven gericht op werkplekken. Ook kunnen wij de voorbereiding voor serverracks, patchruimten en de installatie van databekabeling voor u verzorgen.